Februari 2017 – nieuwe versie McPortal

In het laatste jaar hebben we vele verbeteringen doorgevoerd binnen het Ezora platform. En al deze verbeteringen hebben we nu allemaal verwerkt in een vernieuwde versie van McPortal. Deze nieuwe versie gaat live op 22 februari a.s. Wat betekent dat?

Ten eerste zijn er een aantal kleine veranderingen in de menu structuur en opties

 1. Operationele rapporten; Op basis van de de feedback hebben we een complete set van nieuwe operationele rapportages ontwikkeld.
 2. Dashboards; De winst en verlies rapportages zijn verdwenen en een nieuwe set van financiële rapportages staan nu onder de menu optie “Financiële rapporten”. Het KPI scherm heeft een andere indeling gekregen. Het werkkapitaal dashboard is hetzelfde gebleven.
 3. Financiële Rapporten; alle financiële tabel rapporten hebben een nieuw jasje gekregen en staan nu in deze menu optie. Er zijn ook een aantal rapporten bijgekomen.
 4. Pulse instellingen; Ezora pulse is vorig jaar oktober geïntroduceerd en heeft de oude emails vervangen. In deze optie kunnen gebruikers hun en die van hun collega’s aanpassen. Meer informatie over deze functie is op deze helppagina beschreven.

Operationele rapporten

De operationele rapporten zijn vervangen en/of verbeterd. De volgende rapporten zijn beschikbaar in de nieuwe versie:

 • Sales overzicht (new); de kpi’s hebben een nieuwe indeling gekregen, die tevens aansluit bij de KPI’s de Pulse emails
 • KPI maandoverzicht; een nieuw rapport die alle kpi’s uit het sales overzicht per maand laten zien
 • Dagdeel analyse; een nieuw rapport dat de productiviteit per dagdeel, tijd en ook weekdag laat zien. Dit rapport geeft de mogelijkheid om de productiviteit te volgen over langere tijd voor een bepaalde dagdeel / weekdag combinatie.
 • Product analyse; product kpi’s, waaronder UPT berekening, per product over een geselecteerde periode
 • Product analyse – maandoverzicht; nieuw rapport waar een specifieke KPI per product weergegeven wordt over meerdere maanden heen. Ideaal om de trend te volgen van een specifiek product.
 • CSN analyse; rapport is onveranderd
 • CSN maandtotalen; rapport is onveranderd
 • Medewerker analyse; verbeterde versie waar de medewerker KPI’s nu ook per weekdag gegroepeerd kunnen worden.
 • Ontbijt analyse; een nieuw rapport dat een diepere analyse geeft van de specifieke ontbijt producten.

De Dagdeel analyse nader uitgelegd.

KPI Dashboard

Het KPI dashboard heeft een andere indeling gekregen. In de KPI Groep selectie hoeft er niet meer gekozen te worden tussen verschillende groepen. Er is 1 KPI groep per gebruikerstype gedefinieerd.

In het KPI scherm zijn er nu meerdere tabbladen waaruit gekozen kan worden. Op deze manieren kunnen er meer correlaties gemaakt tussen de verschillende KPI’s.

Financiële rapporten

Alle financiële rapporten hebben een nieuw jasje gekregen en de layout ziet er frisser uit. De drilldown naar de transacties werkt nog steeds hetzelfde. Voor gebruikers met meerdere vestigingen en/of administraties zijn er nu ook versies van de balans en cashflow waar meerdere organisaties gegroepeerd kunnen worden.

Synchronisatie en consolidatie proces

Het synchronisatie- en consolidatieproces is enorm verbeterd. Voor gebruikers die zelf de synchronisatie opstarten is een volledig nieuw synchronisatie dashboard ontwikkeld. Hoe dit keer precies werkt staat op deze help pagina beschreven.

Procesbeheer

Verder geen grote veranderingen in het procesbeheer. Het enige verschil is dat de Twinfield synchronisatie niet meer vanuit het procesbeheer wordt opgestart maar nu vanuit het nieuwe synchronisatie dashboard.

Schrijf je in voor de Ezora nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.