Meer dan 100 vestigingen van McDonald’s ontvangen elke dag de informatie die ze nodig hebben!

Voor het runnen van een bedrijf heb je meer nodig dan alleen maar financiële en administratieve gegevens, vooral als je in de fastfoodsector werkt. Van Oers Accountancy & Advies (Van Oers), een toonaangevend accountantskantoor dat franchisehouders van McDonald’s helpt, kwam hier ook achter. Daarom schakelde het kantoor in 2009 de hulp in van Ezora bij het bouwen van een portal (McPortal) voor een selecte groep franchisehouders van McDonald’s. Vijf jaar later biedt McPortal de vereiste financiële en alledaagse operationele informatie aan meer dan 180 gebruikers, verspreid over 100 restaurants.

 

Dit omvat echter beduidend meer dan alleen het aanbieden van rapportages. Door nauw samen te werken met Van Oers heeft Ezora de boekhouding zodanig geautomatiseerd dat maandelijkse management rapportages nu binnen vijf werkdagen kunnen worden voltooid. Niet slecht, zeker wanneer in aanmerking wordt genomen dat het aantal klanten is toegenomen bij een gelijkblijvend aantal medewerkers. Bovendien ontvangen deze klanten betere, meer gedetailleerde rapporten!

De uitdaging
Verschaf veeleisende klanten actuele financiële én operationele informatie op maandelijkse, wekelijkse en zelfs dagelijkse basis. Een enorme uitdaging, vooral omdat de informatie verspreid is over verschillende systemen, waaronder die voor planning, verkooppunten en de salarisadministratie alsmede de financiële systemen.

 

De oplossing
Ezora heeft zeer nauw samengewerkt met Van Oers en de hierbij betrokken medewerkers van McDonald’s, om een complete oplossing te ontwikkelen voor gegevensverwerking, gedetailleerde rapportages en meldingen bij uitzonderingen voor franchisehouders, supervisors en accountants.

 

Geautomatiseerde boekhouding
Het doel was om de handmatige verwerking van verkochte artikelen en de salarisadministratie terug te dringen en om financiële rapportages sneller te publiceren. Hiervoor heeft Ezora de volgende processen geautomatiseerd:

  • Kasoverzichten: het verkooppunt levert gedetailleerde omzetrapporten die worden ‘vertaald’ en verwerkt als journaalposten in het boekhoudsysteem.
  • Salarisadministratietransacties van het bedrijf worden verzonden naar Ezora, die ze toevoegt als journaalposten in het boekhoudsysteem.


Operationele rapportages en meldingen

  • Ezora voegt intuïtieve, praktische informatie toe aan dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse prestatieoverzichten van restaurants.
  • Franchisehouders en bedrijfsleiders kunnen met de cijfers een gedetailleerd beeld krijgen van de achterliggende factoren die prestaties bevorderen.
  • De resultaten worden vergeleken met andere perioden, plannen en benchmarks van andere vestigingen.
  • Met dagelijkse en wekelijkse e-mailmeldingen en meldingen bij uitzonderingen weet je waar er sprake is van problemen, zoals slecht presterende medewerkers.

Product sales overview

“We kunnen aan de slag met het verbeteren van de winst, omdat we niet langer op zoek hoeven naar cijfers”

Marcel Blauwendraat

(Eigenaar van acht vestigingen van McDonald’s)

 

Gecontroleerde financiële verslaglegging

  • Het verstrekken en versturen van financiële rapportages via workflowmanagement: de juiste gebruikers ontvangen op het juiste moment de juiste informatie.
  • Geautomatiseerde export van voorlopige balansdata voor het hoofdkantoor en externe adviseurs, zodra maandelijks de balansposten en boekingen zijn gecontroleerd en goedgekeurd.

 

Over Van OERS

Van Oers Accountancy en Advies is opgericht in 1964 door Harrie van Oers. Met nu ruim 250 medewerkers en vestigingen in Breda, Oosterhout, Roosendaal, Etten-Leur en Zundert, is Van Oers uitgegroeid tot één van de grootste kantoren in Zuidwest-Nederland. Wij helpen u als ondernemer met succesvol ondernemerschap vandaag en in de toekomst. Daarbij kijken we naar uw behoeften en daar passen we onze dienstverlening op aan; of u nu franchisenemer, directeur-grootaandeelhouder of starter bent, een klein of groot MKB-bedrijf leidt of een familiebedrijf heeft. Van Oers werkt al 50 jaar. Voor ieder bedrijf, in iedere branche en in iedere fase van u en uw onderneming.

Voor meer informatie bezoek de Van Oers Website.

Schrijf je in voor de Ezora nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.